![]() کاربر محترم؛ ![]() با تشکر از همکاری اداره کل تشکیلات و روشها بانک سپه در پاسخ به پرسشهای کاربران، متن کامل پاسخهای ارسالی در ذیل قابل دسترسی است: - درمورد انواع وام ها و وام قرض الحسنه توضیح دهید.کاربر گرامی پاسخ سؤال شما بطور کامل در بخش عقود بانکداری اسلامیو بخش خدمات ریالیسایت بانک سپه توضیح داده شده است. - شرایط استفاده از تسهیلات در بانک سپه ویژه اعضای هیأت علمی دانشگاه ها را توضیح دهید.اعضای هیأت علمی دانشگاهها با داشتن مدارک مستند می توانند حداکثر 1.000 میلیون ریال (یکصد میلیون تومان) با دوره بازپرداخت حداکثر پانزده سال و مطابق سیاست ها و ضوابط اعتباری بانک مرکزی ج.ا.ا. و شورای پول و اعتبار، از تسهیلات خرید و ساخت مسکن استفاده نمایند. - آیا امکان اقساطی نمودن بازپرداخت تسهیلات مضاربه وجود دارد؟ امکان اقساطی شدن بازپرداخت تسهیلات مضاربه با توجه به ماهیت عقد مزبور میسر نمی باشد.
خیر؛ با توجه به پیش فاکتور ارائه شده، تسهیلاتی را که بابت بخش ( کشاورزی و لوازم خانگی و...) دریافت شده باید در همان بخش مصرف نمود.
به منظور خرید یک دستگاه خودرو نو و دست اول از تولیدات داخل کشور معادل هشتاد درصد قیمت خودرو، حداکثر 70 میلیون ریال تسهیلات با نرخ سود براساس ضوابط اعتباری سال پرداخت تسهیلاتو حداکثر مدت بازپرداخت 5 ساله به متقاضیان اعطا می گردد و پرداخت تسهیلات خرید خودرو صرفاً با واریز آنی وجوه تسهیلات به حساب شرکت سازنده خودرو امکانپذیر است.
بانک مرکزی ج.ا.ا. اعلام نموده معرفی مشمولین و نخبگان موضوع آئین نامه جذب و نگهداری نیروی انسانی از طریق دبیرخانه کار گروه جذب و نگهداری نخبگان و تایید بالاترین مقام دستگاه اجرایی می باشد، حداکثر سقف تسهیلات اعطایی مبلغ 3.000 میلیون ریال (دویست میلون تومان) برای خرید مسکن و برای ساخت مسکن در قالب عقد اجاره به شرط تملیک با دوره بازپرداخت حداکثر بیست سال و با رعایت نرخ های سود و نسبت های مصوب بخش مسکن در سیاست ها و ضوابط اعتباری تعیین می شود.
نظر به اینکه تعهد ضامنین در قراردادهای اعطای تسهیلات، تعهد تضامنی است، لذا طبق مواد 403 و 404 قانون تجارت، در کلیه مواردی که به موجب قوانین یا موافق قراردادهای خصوصی ضمانت تضامنی باشد، طلبکار می تواند به ضامن یا ضامنین و مدیون اصلی مجتمعاً رجوع کرده یا پس از رجوع به یکی از آنها و عدم وصول طلب خود برای تمام یا بقیه طلب به دیگری رجوع نماید.
چنانچه مشتری به منظور حسن اجرای تعهداتش سند مالکیت ملک خود را در رهن بانک مستقر نموده و پس از اتمام قرارداد و تسویه بدهی اقدام به فک رهن نماید، چنانچه مجدداً درخواست استفاده از تسهیلات را به تضمین و ترهین وثیقه ملکی بنماید، ترهین مجدد مجاز می باشد.
بانک سپه در زمینه مسکن نیز تسهیلاتی به شرح ذیل در اختیار متقاضیان قرار می دهد: 1- اعطای تسهیلات مسکن انتفاعی با نرخ سود مصوببرای ساخت و ساز در قالب عقد مشارکت مدنی که پس از پایان دوره مشارکت می بایستی اصل و سود متعلقه به صورت دفعتاً واحده واریز گردد. 2- اعطای تسهیلات مسکن به اقشار خاص برای خرید و ساخت. 3- اعطای تسهیلات مسکن در قالب طرح نوسازی و بهسازی برای ساکنین روستاهای معرفی شده از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فقط برای ساخت.
در تسهیلات اعطایی موضوع قراردادهای اجاره به شرط تملیک همانند تسهیلات مبادله ای، امکان تسویه بدهی قبل از موعد مقرر فراهم بوده و متناسب با زمان استفاده مشتریان از تسهیلات اجاره به شرط تملیک، سود برگشتی متعلقه محاسبه و عملیات تسویه انجام می پذیرد.
قرض الحسنه عقدی است که به موجب آن بانکها (بعنوان قرض دهنده) مبلغ معینی را طبق ضوابط مقرر به اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی (بعنوان قرض گیرنده) به قرض واگذار می نمایند. - شرایط دریافت تسهیلات ودیعه و تعمیر مسکن چیست؟ 1- قرض الحسنه تعمیرات مسکن با توجه به نوع و میزان هزینه که ازطرف متقاضی اعلام و توسط شعبه بررسی می گردد.
اعطای تسهیلات به منظور تهیه و تدارک یا تولید کالا و خدمات صادراتی به 2 طریق انجام می پذیرد:
برای گسترش و احداث واحدهای مسکونی در صورت دریافت تقاضا و تعهد متقاضی برای خرید سهم الشرکه بانک (نقد و اقساط) می توان به اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای زمین بوده و حائز شرایط دریافت تسهیلات در بخش مسکن باشند به شرح زیر تسهیلات پرداخت نمود: الف) مسکن (انفرادی، مجتمع سازی) ب) تجاری، اداری-تجاری ج) تجاری-مسکونی د) خدماتی (واحدهایی که کاربرد تجاری، مسکونی و اداری نداشته باشد و صرفاً جهت خدمات، مورد استفاده قرار می گیرد را شامل می شود). - میزان سهمالشرکه بانک در تسهیلات مشارکت مدنی مسکن چه میزان است؟ حداکثر میزان سهم الشرکه بانک در مشارکت مدنی احداث ساختمان بدون درنظر گرفتن بهای زمین 80 درصد هزینه های موضوع مشارکت مدنی می باشد که در املاک با کاربری مسکونی یا اداری یا خدماتی و یا ترکیبی از مسکونی، تجاری، اداری اعمال میشود.
مدت اجاره به شرط تملیک با توجه به طولانی بودن مدت برگشت منابع بانک حداکثر معادل عمر مفید اموال (حداکثر 10سال) خواهد بود. انجام اجاره به شرط تملیک اموالی که طول عمر مفید آنها کمتر از دو سال باشد ممنوع است.
انواع ضمانتنامهها شامل: شرکت در مناقصه یا مزایده، حسن اجرای تعهدات ناشی از قرارداد، پیش پرداخت استرداد کسور وجه الضمان، پرداخت حقوق و عوارض گمرکی و ترخیص کالا و ضمانتنامه های متفرقه اعم از ضمانتنامه های به نفع اداره وظیفه عمومی، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، ارائه به دادگاهها و... .
|