9,450 وب مستری پشتیبان سایت پنج شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷
یکی از سوالات پر تکرار کاربران این است که درگاه پرداخت اینترنتی چیست ؟، در این مقاله میخواهیم جواب سوال درگاه پرداخت اینترنتی چیست رو دهیم و انواع درگاه پرداخت اینترنتی رو معرفی کنیم و در انتها ویژگی های درگاه های پرداخت اینترنتی رو بررسی کنیم. اگر میخواهید به جواب این سوالات برسید پیشنهاد میکنم این مقاله رو تا انتها مطالعه کنید.
قبل از اینکه در مورد درگاه پرداخت اینترنتی توضیح دهیم باید بدونیم پرداخت اینترنتی چی هستش بعد در مورد درگاه صحبت می کنیم.
پرداخت اینترنتی چیست
پرداخت اینترنتی به صورت خلاصه و مفید یعنی پرداخت پول به صورت اینترنتی در قبال دریافت کالا یا خدمات رو پرداخت اینترنتی می گویند. یعنی بدون مراجعه به بانک یا فروشگاه با استفاده از شماره کارت بانکی و رمز دوم کارت انجام می شود.
درگاه پرداخت اینترنتی چیست
پس تا الان متوجه شدیم پرداخت اینترنتی چی هستش، حال بریم جواب سوال درگاه پرداخت اینترنتی چیست رو دهیم. حالا برای پرداخت اینترنتی باید از درگاه استفاده کنیم. یعنی شما وقتی میخواهید هزینه یک محصول یا خدمت رو به صورت اینترنتی پرداخت کنید باید از طریق درگاه پرداخت اینترنتی این کار رو انجام دهید. درگاه پرداخت این امکان را برای صاحبان فروشگاه های اینترنتی فراهم می آورد تا هزینه محصولات و خدمات خود را از طریق پایانه های بانکی دریافت نمایند. با استفاده از درگاه های پرداخت اینترنتی مشتری می تواند با یک شماره کارت و رمز دوم هزینه کالا و خدمات رو بدون مراجعه به بانک و فروشگاه پرداخت کند.
نکته: توسط یک درگاه پرداخت می توانید فروشگاه خود را به درگاه های پرداخت بانکی وصل نموده و مبلغ محصولات یا خدمات خود را از این طریق از خریداران دریافت کنید. مبلغ تراکنش های انجام شده به صورت آنی از حساب خریدار کسر شده و یک روز پس از انجام تراکنش به حساب پذیرندگان واریز می گردد.
ویژگی درگاه پرداخت اینترنتی
- امکان انجام تراکنش های خرید ، پرداخت قبوض ، شارژ آنی سیم کارت تلفن همراه
- امکان انجام پرداخت قبوض به صورت گروهی
- سامانه گزارشگیری online
- امکان ارائه وب سرویس نمایش گزارش تراکنش ها به صورت online
- امکان انجام عملیات خرید با شناسه اختصاصی
- امکان پیاده سازی آسان و سریع در انواع محیط های مدیریت محتوای تحت (cms )
- امکان پیاده سازی در محیط های (net و java )
- امکان استفاده از نشان اختصاصی توسط پذیرنده
- امکان استفاده از درگاه امن ( به صورت رمزنگاری شده )
- ثبت نام و رهگیری دریافت درگاه در سریعترین زمان ممکن
انواع درگاه پرداخت اینترنتی
بعد از اینکه گفتیم درگاه پرداخت اینترنتی چیست و ویژگی هاشو رو به صورت لیست ارائه دادیم، حال باید انواع درگاه پرداخت اینترنتی رو بررسی کنیم. به صورت کلی دو نوع درگاه پرداخت اینترنتی داریم:
- درگاه مستقیم
- درگاه غیر مستقیم
پرداخت مستقیم:
در این روش پرداخت، کاربر بعد از اضافه کردن محصول به سبد خرید و تکمیل خرید به صورت مستقیم به یکی از بانک ها مثل ملت، ملی، پارسیان و … وصل می شود. یعنی ما به صورت مستقیم از بانک مربوطه درگاه پرداخت دریافت کرده ایم. مثل سایت خودمون که به صورت مستقیم به درگاه بانک ملت وصل می شود.
پرداخت غیر مستقیم:
یک مدل درگاه پرداخت داریم که به غیر مستقیم معروف است یعنی ما به جای گرفتن درگاه از بانک، از واسط درگاه میگیریم. وقتی مشتری میخواهد هزینه محصول را پرداخت کند ابتدا به سایت واسط بانک وصل می شود و سپس به بانک اصلی، در این روش باید مدیر فروشگاه درصدی (معمولا بین ۱ تا ۲٫۵ درصد) به عنوان کارمزد به سایت واسط پرداخت کند.
شاید بپرسید خوب چه کاریه برم از واسط درگاه پرداخت بگیرم و کارمزد پرداخت کنم. باید این رو اضافه کنم برای گرفتن درگاه مستقیم باید سایت شما نماد اعتماد الکترونیکی داشته باشد. واقعا گرفتن نماد اعتماد بسیار سخت و طاقت فرسا است. ولی برای گرفتن درگاه بانک غیر مستقیم فقط اسکن شناسنامه و کارت ملی کافیه است.
چند شرکت برای درگاه مستقیم داریم؟
در حال حاضر تعداد شرکت های PSP در ایران حدودا ۱۲ مورد است. (شرکت های PSP شرکت هایی هستند که از سوی بانک مرکزی مجاز به انجام فعالیت و ارائه درگاه پرداخت اینترنتی هستند.) که عبارت هستند از:
- شرکت به پرداخت ملت
- شرکت آسان پرداخت پرشین
- شرکت الکترونیک کارت دماوند
- شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد
- شرکت پرداخت الکترونیک سامان
- شرکت پرداخت نوین آرین
- شرکت تجارت الکترونیک پارسیان
- شرکت خدمات نوین داده ورزی سداد
- شرکت سایان کارت
- شرکت فن آوا کارت
- شرکت کارت اعتباری ایران کیش
- شرکت مبنا کارت آریا
توجه: مجموعه وردپرسی شو از شرکت به پرداخت بانک ملت درگاه مستقیم گرفته است.
چگونه درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم بگیریم؟
برای گرفتن درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم باید موارد زیر نیاز است:
- دارا بودن مجوزهای معتبر شغلی حقیقی و یا حقوقی مربوط به فعالیت
- داشتن نماد اعتماد الکترونیک
- رعایت قوانین تجارت الکترونیک جمهوری اسلامی ایران
- عدم منع فعالیت از نظر نظام بانکی
- داشتن وب سایت طراحی شده
توجه: لازم به ذکر است که جهت داشتن درگاه پرداخت حتما می بایست به سایت www.enamad.ir مراجعه کرده و نماد اعتماد الکترونیک را دریافت کرد، چراکه درصورت عدم دریافت نماد، بانک ها نیز درگاه پرداخت را غیر فعال خواهند کرد.
چند سایت برای پرداخت غیر مستقیم داریم؟
در حال حاضر تعداد سایت های واسط به شدت زیاد شده است و روز به روز در حال افزایش است. اما تعدادی از این سایت های واسط برای درگاه پرداخت غیر مستقیم از بقیه بهتر و سابقه بیشتری دارند مثل:
- زرین پال
- آریان پال
چگونه درگاه پرداخت اینترنتی غیر مستقیم بگیریم؟
اگر میخواهید درگاه پرداخت اینترنتی غیر مستقیم بگیرید کافیه در سایت های واسط ثبت نام کنید و اطلاعات درخواستی رو پر کرده و درگاه خود را دریافت کنید. معمولا نهایت گرفتن یک درگاه غیر مستقیم ۲۴ ساعت است.
توجه: اگر شما از فروشگاه ساز ووکامرس استفاده می کنید پیشنهاد میکنم حتما مقاله افزونه درگاه پرداخت ووکامرس رو مطالعه کنید.