سرویسهای بانکی، انتقال وجه
در این نوشته به معرفی سرویس انتقال وجه یا همان انتقال پول میپردازیم و کانالهای موجود در شبکه بانکی کشور برای ارائه آن، معرفی و توصیف میشود.
انتقال وجه عبارت است از منتقل کردن مقدار مشخصی وجه با ارز مشخص (مانند ریال، دلار، یورو و…) از یک حساب بانکی به حسابی دیگر که ممکن است حسابها از انواع مختلف و در بانکهای مختلف باشند. در حال حاضر در شبکه بانکی کشور، مشتری میتواند با مراجعه به کانالهای مختلف که توسط بانکهای مختلف ارائه میشود، عملیات انتقال وجه را انجام دهد. در حال حاضر با توجه به گسترده شدن شبکه بانکی و پیشرفت و تسعه بانکداری الکترونیک در کشور، سرویس انتقال وجه از کانالهای متعددی در شبکه بانکی انجام میشود. البته اغلب بانکها، به دلیل استفاده از سامانههای متمرکز در بانکداری، انتقال وجه را به صورت داخلی و مابین شبکه شعب خود پشتیبانی مینمایند. هدف از این نوشته، معرفی سرویس انتقال وجه بین بانکی میباشد.
.
۱. انتقال وجه در شبکه پایانههای خودپرداز
در حال حاضر در شبکه خودپردازهای بانکی و متعلق به یک بانک خاص، دارنده کارت بانکی میتواند عملیات انتقال وجو مورد نیاز خود را از کارت خود به هر حساب یا کارت در همان بانک، انجام دهد.
اغلب بانکها انتقال از کارت به حساب را پشتیبانی مینمایند ولی برخی به دلیل عدم ارتباط سیستم بانکداری متمرکز با سامانه کارت، چنین عملیاتی را پشتیبانی نمیکنند.
با توسعه شبکه شتاب عملیات انتقال وجه بین کارتهای بانکی تمام بانکهای کشور نیز قابل انجام است. دارنده هر کارت بانکی میتواند با مراجعه به یک دستگاه خودپرداز که به شبکه شتاب متصل است، عملیات انتقال وجه خود را انجام دهد و از با هر کارت بانکی عضو شبکه شتاب، از طریق یک دستگاه خودپرداز عضو شبکه شتاب به هر کارت بانکی دیگر عضو شبکه شتاب میتواند انتقال وجه انجام دهد.
برای جلوگیری از استفادههای غیر مجاز و همچنین ارائه امنیت بیشتر به مشتریان، سقف روزانه این سرویس تا مبلغ سه میلیون تومان است. برای مبلغهای بیشتر از این (تا سقف ۱۵ میلیون تومان در روز) دارنده کارت باید به بانک صادر کننده کارت مراجعه کرده و عملیات انتقال وجه را انجام دهد.
کارمزد انتقال وجه با دستگاه خودپرداز به این شرح است که براساس بخشنامه بانک مرکزی تا مبلغ یک میلیون تومان مبلغ ۵۰۰ تومان کارمزد کسر شده و به ازای هر یک میلیون تومان اضافه ۲۰۰ تومان به رقم فوق افزوده میشود، بنابراین برای مبلغ سه میلیون تومان مبلغ ۹۰۰ تومان از حساب فرد واریز کننده کسر خواهد شد.
توجه داشته باشید که با ارائه سرویس انتقال وجه سهجانبه از سوی شبکه بانکی، مشتری میتواند با کارت بانکی خود که متعلق به یک بانک عضور شبکه شتاب است، با استفاده از دستگاه خودپرداز یک بانک دیگر که آن نیز عضو شتاب است، به هر کارتی در یک بانک سوم که باید حتما عضور شبکه شتاب باشد انتقال وجه انجام دهد.
همه چیز درباره انتقال وجه با دستگاه خودپرداز در یک نگاه
.
۲. انتقال وجه در شبکه پایانههای داخل شعب بانکها
در شبکه بانکی، با استفاده از شبکه پایانههای POS نصب شده در داخل شعب، مشتری میتواند عملیات انتقال وجه را انجام دهد. تفاوت این عملیات انتقال وجه با انتقال وجه انجام شده بر روی شبکه خودپرداز، در سقف روزانه آن است. علاوه بر آن مشتری باید فرمی را مبنی بر درخواست انتقال وجه تکمیل کرده و به تحویلدار باجه ارائه کند و بعد از اینکه کارت خود را در اختیار تحویلدار قرار داد، اقدام به عملیات انتقال وجه میشود. بقیه شرایط سرویس انتقال وجه در داخل شعب، به مانند شبکه خودپرداز است.
سقف انتقال وجه با استفاده از پایانههای نصب شده در داخل شعب، صد و پنجاه میلیون ریال معادل ۱۵ میلیون تومان در روز است.
۳. انتقال وجه در شبکه اینترنت
با گسترده شدن خدمات بانکی در بانکداری الکترونیک، بانکها در کنار سایر سرویسها، اقدام به ارائه سرویس انتقال وجه در سایتهای اینترنتی خود نیز کردهاند. در شبکه بانکی کشور در حال حاضر، انتقل وجه فقط از یک کارت به کارتی دیگر امکان پذیر است و برای انتقال وجه از یک حساب به حسابی دیگر، باید از داخل شعب و از سیستمهایی مانند ساتنا و… استفاده کرد. شرایطی که برای انتقال وجه در شبکه اینترنت وجود دارد، همان شرایط عمومی انتقال وجه را دارد با این تفاوت که بر اساس دستور بانک مرکز، مشتری بانک برای انتقال وجه اینترنی از یک کارت بانکی به کارت دیگر، حتما باید از درگاه اینترنتی بانک مبدا اقدام نماید.
طبق دستوالعمل بانک مرکزی دارندگان کارت برای انتقال وجوه خود و به لحاظ مسائل امنیتی باید از دروازه پرداخت اینترنتی بانک عامل خود اقدام مبادرت به انتقال وجه با سایر کارتهای شتاب نمایند. به عبارت دیگر فقط دارندکان کارتهای بانک مبدا میتوانند از طریق سایت اینترنت بانک عامل، وجوه خود را به سایر کارتهای معتبر در شبکه شتاب منتقل نمایند.
نکته مهم در انتقال وجه اینترنتی این است که دارنده کارت بانکی باید اطلاعات CVV (شماره سه رقمی پشت کارت)، رمز دوم و تاریخ انقضای کارت را به همراه شماره کارت خود، به هنگام ورود به سامانه پرداخت اینترنتی، وارد سیستم نماید. کنترل پارامترهای بیشتر در این سرویس بر روی شبکه اینترنت، به دلیل اعمال امنیت بیشتر میباشد. در لیست زیر لینکهای سامانههای انتقال وجه کارت به کارت در شبکه شتاب متعلق به بانکهای کشور آورده شده است. برای ورود به سامانه انتقال وجه هر بانک میتوانید بر روی نام بانک مذکور کلیک نمایید.
آدرس سامانههای بانکی برای انتقال وجه اینترنتی