سپرده قرض الحسنه پس انداز عادی:
به سپرده ای اطلاق می گردد که صاحب آن به قصد تعاون عمومی و کمک به نیازمندان و برخورداری از پاداش و اجر معنوی نزد بانک افتتاح و وجوه خود را بعنوان قرض الحسنه در آن متمرکز می نماید.
حداقل مبلغ برای افتتاح سپرده قرض الحسنه پس انداز50000 ریال است.
سپرده قرض الحسنه پس انداز عادی اشخاص حقیقی:
هر شخصی که به سن 18 سال تمام رسیده و یا حکم رشد وی از دادگاه صالحه صادر شده باشد می تواند بنام خود یا کسانی که تحت ولایت و یا قیومیت او باشند در بانک پاسارگاد سپرده قرض الحسنه پس انداز افتتاح نماید که حق برداشت از سپرده با صاحب سپرده یا نماینده قانونی او خواهد بود.
سپرده قرض الحسنه پس اندازبرای اشخاص صغیر:
هر شخص می تواند برای اشخاص صغیر سپرده قرض الحسنه پس اندازافتتاح نماید و حق برداشت از این سپرده تا رسیدن صاحب سپرده(صغیر) به سن قانونی ویا با ارائه حکم رشدصادره از طرف دادگاه صالحه با ولی قهری ودر صورت نداشتن ولی قهری با قیم ویا وصی او می باشد.
افتتاح سپرده قرض الحسنه پس انداز با وکالت، قیومیت یا وصایت:
ممکن است سپرده قرض الحسنه پس انداز بوسیله وکیل یا قیم و یا وصی شخص افتتاح گرددکه تفاوت آن با افتتاح سپرده برای شخص صغیر به شرح ذیل می باشد:
افتتاح سپرده قرض الحسنه پس انداز عادی مشترک:
چنانچه دو نفر یا بیشتر تصمیم بگیرند به صورت مشترک سپرده قرض الحسنه پس انداز افتتاح نمایند، با رعایت شرایط و تکمیل کارت افتتاح سپرده بایستی نحوه برداشت ومیزان سهم هر یک مشخص و ازطرف صاحبان سپرده امضاء گردد. سایر شرایط سپرده فوق الذکرهمانند قرض الحسنه پس انداز عادی می باشد.
افتتاح سپرده قرض الحسنه پس انداز توسط اطفالی که به سن 12 سال تمام رسیده اند:
اطفالی که به سن 12 سال تمام رسیده باشند می توانند بدون ارائه حکم رشد منحصرا به نام خود سپرده قرض الحسنه پس انداز افتتاح نماید. حق استفاده از موجودی این سپرده با دارنده سپرده ، پس از رسیدن به سن 15 سال تمام خواهد بود.
اطفالی که به سن 15 سال تمام رسیده باشند می توانند منحصرا به نام خود سپرده قرض الحسنه پس انداز افتتاح و از موجودی سپرده شخصاً استفاده نمایند.
افتتاح سپرده قرض الحسنه پس انداز توسط مادر برای فرزند صغیر:
مادر قانوناً می تواند به نام فرزند صغیر خود سپرده قرض الحسنه پس انداز افتتاح نماید. حق استفاده از موجودی این سپرده تا رسیدن طفل صغیر به سن 18 سالگی تمام با مادر است.
-
الف) در صورت افتتاح سپرده قرض الحسنه پس انداز برای شخص صغیر توسط خویشاوندان سببی و نسبی ویا اشخاص دیگر برداشت کننده قانونی در هرصورت ولی قهری و در صورت نبودن ولی قهری، قیم یا وصی با ارائه قیم نامه ویا وکالت نامه رسمی خواهد بود.
ب) در صورتی که وکیل و قیم هم باز کننده و هم برداشت کننده از سپرده باشند وکیل بایستی وکالت رسمی از طرف صاحب سپرده را داشته و هنگام افتتاح و یا برداشت از سپرده ارائه دهد و قیم نیز بایستی نسبت به ارائه قیم نامه معتبر از مراجع ذیصلاح اقدام نماید.
-
الف) در صورت افتتاح سپرده قرض الحسنه پس انداز برای شخص صغیر توسط خویشاوندان سببی و نسبی ویا اشخاص دیگر برداشت کننده قانونی در هرصورت ولی قهری و در صورت نبودن ولی قهری، قیم یا وصی با ارائه قیم نامه ویا وکالت نامه رسمی خواهد بود.
سپرده قرض الحسنه پس انداز ویژه:
به سپرده ای اطلاق می شود که بانک وجوه سپرده شده به این سپرده توسط اشخاص حقیقی وحقوقی تحت این عنوان را طبق نظر سپرده گذار به صورت قرض الحسنه به اشخاص حقیقی و موسسات خیریه و عام المنفعه اعطاء نماید.
افتتاح سپرده قرض الحسنه پس انداز ویژه:
هر شخصی که به سن 18 سال تمام رسیده باشد می تواند نسبت افتتاح این سپرده اقدام نماید ، دو نفر یا بیشتر حقوقی هم می توانند این نوع سپرده را افتتاح نمایند. در خصوص افتتاح سپرده مشترک بایستی میزان سهم ، نحوه عمل و چگونگی استفاده از سپرده و روش اعطای قرض الحسنه و تر تیب استفاده از سپرده که متفق یا منفرد خواهد بود مشخص شود.افتتاح سپرده قرض الحسنه پس انداز ویژه برای اشخاص حقوقی بلامانع است. در این صورت اخذ مدارک ثبتی و قانونی دال بر احراز شخصیت حقوقی شرکت که عبارتست از اساسنامه، شرکتنامه و روزنامه رسمی آخرین تغییرات و حدود اختیارات مدیران الزامی است.
اعطای تسهیلات از محل سپرده قرض الحسنه پس انداز ویژه:
پرداخت قرض الحسنه از محل سپرده قرض الحسنه ویژه بر اساس شرایطی که به موجب قرار داد عاملیت منعقده فیمابین سپرده گذارو بانک (شعبه دارنده سپرده) معین می شودصورت می گیرد.
قرض الحسنه اعطایی از محل وجوه سپرده گذار پرداخت می شود و سپرده گذار به میزان مبلغ قرض الحسنه اعطایی بدهکار شده و باقی مانده درصورت مطالبه سپرده گذار به وی قابل پرداخت می باشد.